Poređenje proizvoda ( od 3 )

VISICO LED 300



LED reflektor namenjen za video kamere, DSLR fotoaparate ili za montiranje na stativ. Lagan, praktičan i upotrebljiv u različitim situacijama. U kompletu dobijamo:

  • LED reflektor sa 312 lampi
  • Dve Lithium-Ion baterije kapaciteta po 2200mAh
  • Punjač
  • Punjač za auto
  • Ball-head nosač za montiranje
  • Dva difuzera - beli i narandžasti


Kompet dobijamo u praktičnoj torbici za nošenje:





Reflektor montiramo na DSLR, kameru ili stativ uz pomoć nosača:









Baterije postavljamo na reflektor uz pomoć kliznog mehanizma i osigurača:





Ako reflektor koristimo na DSLR fotoaparatu, postavimo ga u šinu za blic:





Difuzeri se montiraju uz pomoć magneta:



Sa zadnje strane reflektora imamo potenciometar za podešavanje snage svetla, indikator potrošenosti baterija i priključak za kameru. Stepen istrošenosti baterije proveravam pritiskom na dugme T nakon pto prethodno isključimo reflektor



312 LED lampi omogućavaju maksimalnu snagu svetla od 6580Lux na 60cm. Pri snimanju svadbi to je sasvim dovoljno za sve potencijalne situacije kada nam je potrebno dodatno svetlo reflektora. Temperatura svetla je 5600K +/- 300K, a možemo je korigovati korišćenjem narandžastog difuzera u situacijama kada je ambijentalno svetlo manje temperature od temperature LED lampi reflektora.

Na sledećem video primeru ćemo ilustrovati praktičnu upotrebljivost ovog reflektora:




Izrada reflektora je kvalitetna, pri radu se ne greje čak ni kada opadne kapacitet baterija. Svetlo koje emituje je flicker-free, što znači da ne dolazi do treperenja na snimku ni pri jednoj vrednosti ekspozicije tokom snimanja. Radni vek LED lampi je prema specifikaciji proizvođača 50 000 radnih sati. Zaslužuje svaku preporuka prema svega za snimanje svadbi a takođe može biti koristan i za različita druga snimanja kao što su spotovi ili reklame.

Tekst, fotografije i video primeri: Mladen Mitrinović

Video gallery