Poređenje proizvoda ( od 3 )

Visico FL-305

Predstavljamo glavu sa 4 sijalice fluoroescentne rasvete koja se koristi pri snimanju video materijala i fotografisanju. U pitanju je model Visico FL-305. U kompletu dobijamo:

  • Glavu sa sijaličnim grlima
  • Četiri E27 sijalice snage po 30W
  • Oktabox prečnika 80cm od materijala otpornog na toplotu
  • Kabl dužine 4m

Stativ se kupuje posebno a preporučujemo model Visico LS-8008.

Glava je izrađena od kvalitetne plastike, dok je zglobni nosač uz pomoć kojeg je montiramo na stativ metalni:





Zglob za podešavanje nagiba glave:



Priključak kabla za napajanje:



Sve četiri sijalice je moguće zasebno paliti/gasiti:



Radni napon je 220V 50Hz, a radni vek lampi je oko 6000 h.



Upotrebom fluo rasvete ostvaruju se mnoge prednosti u odnosu na halogenu rasvetu. Troši se samo deo energije koji je potreban drugim tipovima rasvete, svetiljke se manje greju i stvaraju prijatniji ambijent za osobe koje provode više sati pod reflektorima, ali i smanjuju mogućnost povrede u odnosu na halogenu rasvetu, ako dođe do kontakta osobe sa sijalicom.





Oktaboks koji se dobija u kompletu je prečnika 80cm i lako se montira, šipke koje drže oblik oktaboksa se uležište direktno u glavu u ležišta koja se nalaze po njenom obimu.













Temperatura svetla sijalica iznosi 5200K koliko smo izmerili na testu uz pomoć sive površine:



Svaka sijalica daje snagu od 30W što je ekvivalentno snazi halogene sijalice od 150W. Ovakvo rasvetno telo nalazi primenu pre svega pri snimanju video zapisa kada nam je potrebno svetlo temperature približne dnevnom svetlu, prilično kompaktnih dimenzija tako da se može lako koristiti i u manjim prostorijama i snage dovoljne za osvetljavanje objekata na udaljenosti do 2m. Takođe može se koristiti kao kontinualno svetlo za fotografisanje mada tu preporučujemo kupovinu glava jače snage.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović